Remény

2008.09.10. 12:54

Megoldódhat az Alacska lakótelepen a csapadékvíz elvezetése sikeres pályázat esetén

 Az elmúlt években többször interpellált Csabafi Róbert fideszes képviselő a megoldatlan csapadékvíz elvezetése miatt.  E probléma miatt ellenzéki képviselők rendkívüli testületi ülést is kezdeményeztek, két alkalommal lakossági fórumot szerveztek. Tavaly ősszel végre kisebb előrelépés már történt, hiszen Pestszentimrén mind a kertvárosi részen, mind az Alacskán több árkot kijavítottak, helyrehoztak. Most óriásit javulhat a helyzet az Alacskai lakótelepen, ha nyer a XVIII. kerület a “csapadékvíz kezelésének” érdekében kiírt pályázaton!

Nem lenne hetekig pangó víz az árkokban, és a középső zöld terület sem lenne járhatatlan hóolvadás után. Megszűnnének a nyílt árkok, helyettük zöld felületek lennének út menti víznyelős megoldással, és a Péteri árokban gyűlne össze és szikkadna el a víz. A Péteri árokban létesülne 2 zárt 100 m3-es tározó medence is, amely a víz visszaforgatását is lehetővé tenné és onnan nyílna lehetőség öntözni a fákat és a gyepet.

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr78657074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása