Az április 25-re kitűzött második fordulóban 57 helyen - 36 vidéki és 21 fővárosi választókerületben - rendeznek szavazást.

Második fordulót azokban a választókerületekben tartanak, ahol a szavazásra jogosultak fele elment szavazni, de egyik jelölt sem kapta meg a szavazatok több mint felét. Itt azonban csak azok indulhatnak, akik az első fordulóban megszerezték a szavazatok legalább 15 százalékát, de az első három legtöbb szavazatot kapott jelölt mindenképpen indulhat. A második forduló akkor érvényes, ha a választásra jogosultak több mint negyede szavaz, s az a jelölt lesz képviselő, akire a legtöbb szavazatot adták le.

A 2010-es választások második fordulójának jelentősége nagy mértékben felértékelődött, hisz a „versenyben” lévő választókerületek eredményétől függ, hogy milyen gyors lehet hazánkban a válságból való kilábalás üteme, milyen lendületet kap az ország újjáépítése! Ennek feltétele, hogy legalább 50 helyen nyerjen a fideszes jelölt.

A Pestszentimrén induló Jelöltek:

 27-es OEVK:

Ughy Attila (FIDESZ-KDNP)

Mester László (MSZP)

Gönczöl András (Jobbik)

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr851916996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása