2010. október 14-én ünnepélyes keretek között megalakult a Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat képviselő-testülete. A következő négy év polgármesterének Ughy Attilát, a Fidesz-KDNP várospolitikusát szavazták meg a kerületi lakosok.

Az új képviselő-testület az első munkanap reggelén ökumenikus istentiszteleten vett részt a Kossuth téri Evangélikus templomban.

Az ünnepélyes eskütétel a Rózsa művelődési házban került megtartásra.

A választási eredményeket Kurdi Gyula, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette.

Ughy Attila polgármester és a megválasztott képviselők átvették megbízólevelüket, majd a hivatali eskütételt követően a polgármester megtartotta programismertető beszédét. 
Ughy Attila ebben kiemelte: a kerület életében most új időszámítás kezdődik, ezért szimbolikusan óraegyeztetésre kérte a megjelent képviselőket és vendégeket.

„Az óraegyeztetés azért sem maradhat el, mert mostantól mindig tudnunk kell, honnan indultunk, és mindig tudnunk kell, hogy a következő négy év percei folyamatosan fogynak. Egy lerobbant, kifosztott, hányatott sorsú kerületet kaptunk kézhez, amelynek állapota napról-napra romlik. Ezért ki kell mondanunk: óráink vannak, de időnk nincs” – hangsúlyozta határozottan a polgármester.

 

Az ünnepség után az új képviselő-testület első ülését a Polgármesteri Hivatal tanácstermében tartotta meg.

 

Az előterjesztett napirendi pontokat kivétel nélkül megszavazta a képviselő-testület.

Többek között tárgyalták a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló önkormányzati rendelet módosítását; meghatározták a megválasztott polgármester illetményét és megválasztották a Szavazatszámláló Bizottságot.

A képviselő-testület alpolgármesternek dr. Lévai István Zoltánt, fideszes önkormányzati képviselőt, külső alpolgármesternek Csomó Tamást, korábbi KDNP-frakcióvezetőt, valamint Kucsák László, fideszes országgyűlési képviselőt választották meg.

A képviselő-testület az eddig működő hét állandó bizottság helyett hat bizottságot állított fel, amelyek mindegyike az eddigi kilenc fő helyett hét fővel működik majd.

Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat két héten belül ünnepélye kereteken belül Pestszentimrén alakul meg.

 

A testület a bizottsági tagokat, illetve a tanácsnokok személyét is megválasztotta:

 

·      Oktatási-Közművelődési, Sport és Ifjúsági Bizottság – Elnök: Szarvas Attila

·      Pénzügyi és Ellenőrzési Bizottság – Elnök: Gönzöl András

·      Népjóléti Bizottság – Elnök: Dámsa József

·      Településfejlesztési és Fenntartható Fejlődési Bizottság – Elnök: Dömötör István

·      Tulajdonosi Bizottság – Elnök: Kádár Tibor

·      Testületi, Ügyrendi és Koordinációs Bizottság – Elnök: Vilmányi Gábor

Tanácsnokok: Bauer Ferenc és Maitz László.

A napirendi pontok után három sürgősségi indítvány közül kettőt, nyílt ülésen azonnal és egyhangúlag megszavazott a képviselő-testület.

Elsőként döntöttek az „Elszámoltatási Munkacsoport” létrehozásáról, amely az elmúlt évek összes gyanús ügyét kivizsgálja, majd azonnali egymillió forint összegű támogatást szavaztak meg az kolontári-devecseri iszapkatasztrófa károsultjainak. Az általános tartalék terhére, a pénzt a Magyar Kármentő Alap számlájára utalják.

Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokkal kapcsolatos tulajdonosi döntéseket zárt ülésen tárgyalták.

 

A Fidesz-KDNP jelöltjei tizenhárom választókörzetben nyertek, így a polgármesterrel együtt tizennégy képviselőjük van a huszonegy fős képviselő-testületben.

Rajtuk kívül az MSZP öt főt, az LMP és a Jobbik egy-egy tagot delegálhatott a testületbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr502373949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása