Ferihegyen is elfogyott a gáz

2009.01.07. 16:01

 

 
 
Teljes méretű kép megtekintése

A Ferihegyi Nemzetközi Repülőtéren is leállították a gázfelhasználást, a fűtést és a melegvizet biztosító kazánokat szerdától olajtüzelésre állították át, a reptér működését az intézkedés nem érinti - mondta el Szollár Domokos, a repteret üzemeltető Budapest Airport szóvivője az MTI-nek szerda reggel.

A szóvivő ismertette: a reptér a második kategóriába tartozó ipari nagyfogyasztó, így a korlátozás szerdától vonatkozik rájuk is. A fűtést szerda hajnaltól a reptér stratégiai olajkészletének felhasználásával biztosítják. Ez egyelőre elegendő - tette hozzá, de hangsúlyozta, hogy megkezdték a tárgyalásokat a Mollal a hosszabb távú megoldás érdekében.

A reptér óránként mintegy négyezer köbméter gázt használ fel a fűtésre, a stratégiai olajkészlet mintegy 70-80 ezer litert tesz ki - tette hozzá a szóvivő.

Szollár Domokos hangsúlyozta: a gázfelhasználás leállítása csak a fűtést érinti, az áramellátás zavartalan. Fűtés van, de spórolunk - tette hozzá.

Forrás: mfor.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr63863725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása