Honfoglalás Pestszentimrén

2009.06.09. 11:36

 

 

Az Együtt Pestszentimréért Egyesület minden évben megrendezi a pünkösdi családi napot. Idén ugyan egy héttel korábban tartották, ám a szokottnál is színesebb volt a program. A Kastélydombi Általános Iskolában hagyományőrzők honfoglalás kori bemutatót tartottak.
Az ötletgazda Berényi András az egyesület elmúlt évi pünkösdi rendezvényénél is érdekesebbet igyekezett szervezni.

– Az iskolások és szüleik szórakoztatását, történelmi ismereteik bővítését tűztük ki célul – mesélte. – A helyszínt idén is a Kastélydombi Általános Iskola biztosította. Az iskola igazgatónőjével, Véghely Tamásnéval és Kleinesel Tünde tanítónővel együtt szerveztük a családi napot. A program egy élő történelemóra volt, melyet egy ómagyar hagyományőrző csoport tartott.

A honfoglalás kori magyar kultúra ismertetésén kívül az íjászat és kopjahajítás gyakorlására is mód nyílt. Az iskola pedagógusainak segítségével rovásírás, történelmi totó, sportversenyek színesítették a programot. Az elképzelések szerint a rendhagyó „történelemórát” jövőre is megrendezik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr301173424

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

architext 2009.08.11. 10:15:33

Úgy tudom, a honfoglalóknak nem volt árpádsávos zászlójuk, (az sokkal később került hozzánk) ami eredetileg egyébként sem piros-fehér sávos, hanem piros-arany színű volt.
Ezt a változatot előszeretettel használták ellenben a nyilasok, a történelmi kontinuitás bizonyítására. Az is történelemhamisítás volt. Sajnos ez a zászló ma olyan jelentéstartalmat hordoz, amit minden jóérzésű embernek el kell utasítania.
architext
süti beállítások módosítása