Hosszú várakozás után végre megújultak a Pestszentimre központjában lévő gyalogos átkelő helyek, amire már nagyon várt a lakosság. Egyelőre 6 db, de a továbbiakban az összes zebra felújításra kerül, várhatóan a hideg idő elmúltával.

2008 februárjában nyújtottunk be Lévai István Zoltán képviselőtársammal előterjesztést a forgalomtechnikai eszközök láthatóságának javítása címmel, melyet a képviselő testület teljes egyetértéssel fogadott el, majd hosszú várakozás után indulhatott el a munka.

Először a legforgalmasabb helyeken, de a folytatásban az oktatási intézmények környékén is átfestésre kerülnek a zebrák, illetve szükség esetén szorgalmazni fogjuk újak felfestését is.

Bízunk benne, hogy az elvégzett munka eredményeképpen gyalogosan járó lakótársaink sokkal nagyobb biztonsággal közlekedhetnek Pestszentimrén.

Maitz László 

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr43835932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

architext 2009.10.12. 23:53:10

Az újrafestett zebrák sötétben remekül "világítanak", sajnos nappal kevésbé láthatók a kopás miatt.
A posta előtti átkelő a legveszélyesebb a környéken, sok járművezető nem lassít a nagy forgalom ellenére sem. Célszerű lenne sebességkorlátozást bevezetni, és a budai Attila útiakhoz hasonló ún. nyelvet kialakítani, ami a parkoló gk-k szélességével benyúlna a posta felől. Így kb. 2 m-rel rövidebb lenne a veszélyzónában megteendő szakasz a gyalogosoknak, és a parkoló kocsik út felőli vonalánál megállva jobban láthatóak lennének, egyértelműbb lenne az átkelési szándékuk, és jobban be is látnák a vasút felől jövő forgalmat. Ha a nyelv két sarkán 1-1 oszlop lenne, akkor biztosan nem parkolnának rá, mint ahogy most jellemző, hogy ezen a zebrán megállnak a lusta autósok. Architext
süti beállítások módosítása