A kedvelt Póth Irén utcai patika az Ady Endre utca 86. szám alatt, Gizella Gyógyszertár néven működik tovább. A névválasztás bizony felelősség teljes döntés és, hogy miért éppen ez az új elnevezés?
A patika tulajdonosa, Dr. Hámori Iván gyógyszertár vezető szerkesztőségünknek elmondta, miért is választotta a Gizella nevet: első királyunk Szent István fia volt Szent Imre herceg, akiről a település a nevét kapta. Az ő édesanyja Bajor Gizella – a névadó, aki koronájába az ősi magyar motívumot, a tulipánt választotta. Ez szerepel a mi emblémánkon is.

A Vénusz Patika 1995. óta működött a megszokott helyen bérleményként. Amikor nyilvánvalóvá vált, hogy a gyógyszertár működése a rendelő intézet elköltözése miatt bizonytalanná válik, a bérlő a környéken keresett egy új ingatlant, ami alkalmas lenne az új gyógyszertár működtetésére. Ekkor bukkant rá arra a nagy múltú, tradicionális épületre, amelyet végül is kiválasztott. 1912-től hosszú ideig a Deák család működött ezen a helyen. Még ma is vannak olyan lakosok a kerületben, akik személyes kötődésüket fejezték ki az épület iránt. Az új tulajdonosnak többen javasolták, hogy bontassa le az épületet, de ő az épület jellegének megőrzését szívén viselve, inkább a felújítás mellett döntött. Így 2008 júniusában megkezdődött az épület megújítása, majd 2009. január 5-én megnyitottak.

A gyógyszertár vezetősége- idestova 14 éve – rengeteg pozitív visszajelzést kapott a betegektől, sőt mi több, a közelben működő Pharmanova patikával is jó kapcsolatot alakított ki. A két gyógyszertár nem rivalizál egymással, sőt egymást sokszor kisegítve szolgálják együtt a betegek érdekeit. Abban is egyetértenek, hogy egy harmadik gyógyszertár esetén már veszélybe kerülhet jelenlegi pozíciójuk. Értesüléseink szerint az új pestszentimrei szakorvosi rendelőben készül megnyitni kapuit egy általunk alig ismert tőkeerős gyógyszertárlánc. Azt is érdemes tudni, hogy ennek megvalósításáért némely szakorvosi ág, amely eredetileg helyet kapott volna, kiszorul az intézményből. Az egészségügy területén 2006-ban életbe lépett a patika liberalizációs törvény, amely bizonyos feltételek teljesítése esetén- már akár öt méterenként is- engedélyezi gyógyszertárak egymás melletti működését. Ilyen feltételek lehetnek pl.: internetes gyógyszer értékesítés, illetve meghatározott ügyeleti rend vállalása. A régóta működő patikák sajnálattal vették tudomásul ezt a módosítást, mert a korábbi szabályok 250 méternél húzták meg a minimális határt.

Mindezen kockázatok ellenére a Gizella Gyógyszertár megnyitott, abban a reményben, hogy a jó szakmai munka meghozza gyümölcsét az olcsó reklámfogásokra építő, profit orientált láncpatikai szemlélettel szemben is.

Így a Gizella patika továbbra is nagy szeretettel várja régi és új betegeit, pácienseit!

Forrás: pestszentimre.info

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr18948453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

leftwing 2009.02.24. 14:21:59

1. Szent István felesége nem Bajor Gizella volt, hanem Gizella, bajor hercegnő, a későbbi II. Henrik császár testvére. Bajor Gizi egy másik színdarabbann játszott. :)
2. A gyógyszertár miatt semmilyen szakorvosi ágazat nem szorult ki az épületből.
3. Az imrén működő patikák egyike sem volt hajlandó évek óta ügyeleti rendben működni. Most, hogy jött valaki aki viszont gondoskodik arról, hogy a pestszentimreieknek ne kelljen Kispesti elbumlizniuk gyógyszerért, rögtön ismeretlennek, idegennek kiáltják ki. Kérdezem én, mi a fontos patikárius uraméknak? A beteg, vagy az üzlet. Aki üzleti megfontolásokból nem hajlandó ügyeletet adni, semmilyen kérés, könyörgés, tárgyalás ellenére sem, azt bizony nem a betegek érdeklik. Én örülök, hogy végre megoldódik az ügyeletes gyógyszertár problémája.
4. El tudom képzelni, mennyire sajnálta Hámori úr a 250 méteres szabály eltörlését, amikor a Patika téri gyógyszertár és az új SZTK-ban megnyitandó patika "szájába" költöztette a sajátját.
5. A Vénusz patikában nem egyszer jártam úgy, hogy nem volt készleten az orvosság, amire szükség lett volna. Sőt, már a Gizella patikábanis jártam így, pedig igen fiatalka még. A gyógyszerésznő kb 20 percet csevegett az előttem állóval arról, hogy milyen szemét az önkormányzat az új gyógyszertár miatt, és hogy biztos lepacsizták valakinek. Mintha ott se lettem volna. Ezek után, amikor végre sorra kerültem, és kértem a gyógyszert, azt a választ kaptam, hogy "ilyet sose tartottak eddig." Ilyen hozzáállással tényleg komoly kockázatot kell vállalniuk, amikor működésbe kezdenek.
6. Felelősségteljes, egybe írandó.

Hiteles tájékoztatás, mi?

totya54 2009.12.23. 14:46:27

Az új pestszentimrei orvosi rendelőben lévő gyógyszertár azt igérte, hogy ők majd természetesen válalják az ügyeletet(mert a szerződésben azt írták,hogy valami plusz szolgáltatással juthatnak be az intézetbe).

Na hol az ügyelet???

sehol.
süti beállítások módosítása