Az elmúlt testületi ülésen a több hónapos semmittevés ellenére állította Mester László polgármester, hogy október végén megtörténik a Szakorvosi Rendelő épületének műszaki átadása, az építkezés pedig a tervek szerint halad. Az pedig már szinte megszokottá vált az önkormányzati beruházásoknál, hogy nem annyiba kerülnek, mint amennyi az induláskor tervezve lett: jelentős összeggel drágult utólag az építkezés, feltehetőleg növelve a vállalkozó hasznát, de biztosan csökkentve az Önkormányzat (illetve a kerület lakosainak) kasszáját.

2001-ben merült fel először egy Pestszentimrén megépítendő szakorvosi rendelő gondolata, majd csak hosszú évek elmúltával, 2005-ben kezdték el bontani a leendő intézmény helyén álló épületeket. Ismét egy év eltelt, így 2006. szeptember 9-i ülésén döntött a képviselő testület a beruházás 454 millió Ft-os beruházási költségéről, illetve a 15 éven át fizetendő havi nettó 4 millió Ft bérleti díj összegéről amit az Önkormányzat és a befektető HVB cégcsoport tagjai megállapodásban rögzítettek.
A 2006-os választások egyik legfőbb „kampányeleme” mégsem kezdett el még 2007 tavaszán sem épülni, sőt az alapkőletétel év végére tolódott. 2008 tavaszán végre valóban elkezdődött az építkezés, májusban megtörtént a bokrétaünnepség is, de azóta ismét csökkent a tempó.
A 2008. szeptember 18-i képviselőtestületi ülés egyik előterjesztése szerint módosítani szükséges a megállapodásban szereplő beruházási költséget 509 millió Ft-ra, ami 55 millió forintos többletköltséget jelent.
Az ellenzék szerint az ilyen nagymértékű módosítás nem indokolt, és ezzel kapcsolatban több kérdés is felvetődött bennük:
Miért nem ragaszkodik az Önkormányzat a megállapodásban vállalt összeghez?
Vajon hányszor kell még módosítani a beruházás költségvetését?
Van-e összefüggés a hosszú ideje stagnáló építkezés és a beruházási költség módosítása között?
Ezeken kérdések egy részét a Pestszentimrei Városrészi Önkormányzat is megfogalmazta, illetve a beruházóval való egyeztetések eredményének függvényében az esetleges beruházó cserét is felvetette.

Maitz László

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr53680677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása