A LIDL élelmiszer áruházlánc Pestszentimrén két üzlet nyitását is tervezi. A Nagykőrösi úton ingatlanok megvásárlásával szerzett területet, a Kisfaludy utcában pedig a Sportkastély mellett az önkormányzattól vásárolt ingatlant.
A kerületben az elmúlt időszakban az Üllői út és a Bartók Lajos utca sarkán épült Lidl üzlet, a környék lakóinak bánatára, mivel búcsút mondhattak a csendes kertvárosi életnek. Az üzembe helyezett hűtők és ventilátorok zaja mellett leginkább a hajnali árupakolás keseríti meg a helyiek mindennapjait. A korai órákban menetrendszerűen érkező kamionok motorjának zúgása „finom háttérzajként” szolgál az árukiemelést, a targoncák felpakolását kísérő, a környékbeli épületek falait is megrengető dübörgéshez. 
A Nagykőrösi úti áruház megépítésével kapcsolatban is igen komoly aggályok vannak, hiszen aki Pestszentimrén él, az pontosan tudja, hogy már most is elég nagy az átmenő forgalom és a főútvonal teherbíró képessége véges. Az áruház megépülésével a meglévő közlekedési probléma tovább fog növekedni. 
A lakosok joggal tartanak attól, hogy az autósok a Nagykőrösi útról a párhuzamos utcákba hajtanak be, megkeserítve az ott élők életét. A lakók a terület önkormányzati képviselőjével, Lévai István Zoltánnal együtt azt szeretnék, hogy csak abban az esetben épüljön fel az áruház, ha a környék forgalmi helyzetének rendezésére sor kerül, megvizsgálják az Eke-Nagykőrös úti kereszteződés közúti jelzőlámpával történő ellátásának lehetőségét és a környező utcák forgalomcsökkentését. 
De ezzel nincs vége a LIDL pestszentimrei terjeszkedési szándékának, hiszen a Sportkastély szomszédságában ingatlant vásárolt a cég az önkormányzattól. A sportcsarnok parkolójától a Nemes utcáig további területrészt kíván szerezni, és ezért tárgyalásokat folytatnak az érintett tulajdonosokkal. 
Annak mindenki örülne, ha ezzel a környező terület egészen a Kisfaludy és Nemes utca sarkáig rendezésre kerülne, azonban az már komoly vitát váltott ki, hogy a kerületi önkormányzat a részönkormányzat véleménye nélkül döntött.
A pestszentimrei képviselők pártállástól függetlenül sérelmezték ezt, hiszen az önkormányzat nem kérte ki a részönkormányzat véleményét az ingatlan eladása kapcsán.
Sajnos ez már nem az első eset, hogy a kerület szocialista vezetésű önkormányzata nem veszi komolyan az általa létrehozott imrei testületet, és vannak olyan helyi ügyek amikben a pestszentimreiek feje felett döntenek!

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr59882050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása