Kerületünkben két helyen is nyílt szociális bolt szombaton. Az egyik a Nagykőrösi úti La Martin csemegeboltban, a másik pedig az Alacskai lakótelepen lévő La Martinban.

 

 

 

 

A kezdeményezés lényege, hogy a magyar gazdák piachoz juthatnak a hálózat boltjaiban, és a vásárlók is jól járnak, hiszen a jó minőségű árut kedvező áron kapják meg.
A szociális boltok közvetlenül magyar termelőktől származó, jó minőségű élelmiszereit kínálják eladásra. A termelők és a kereskedők között a közvetlen kapcsolat miatt nem rakódnak az árúra különböző logisztikai költségek A kezdeményezés nem akar, és nem is tud a nagy áruházláncok versenytársa lenni, hiszen az áru egyszerűbben jelenik meg ezekben a boltokban. Óriási érdeklődés tapasztalható a bolthálózat iránt; egyre több kisvállalkozó és termelő jelzi: csatlakozna a kezdeményezéshez.


A multik áraihoz képest húsz-negyven, bizonyos esetekben ötven százalékkal olcsóbbak a szociális boltokban kapható, magyar termelőktől származó élelmiszerek. Egy tojás például huszonkilenc, egy kiló burgonya hetvenöt, egy kiló alma pedig százhúsz forintba kerül.


A kereskedők és a termelők között a közvetlen kapcsolatot a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége szervezi. A boltok nyitását hosszú szervezőmunka előzi meg a Fidesz és a MAGOSZ részéről. A kerületi szociális boltok létrejöttében Ughy Attila és Lévai István Zoltán képviselők segítettek.

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr991041654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása