Biztonságunk érdekében

2008.03.07. 09:37

Budapesten és így kerületünkben is számos helyen tapasztaljuk, hogy az útburkolati jelek, zebrák, figyelemfelkeltő táblák állapota erősen elhanyagolt, így igen komoly veszélyforrást okoznak a gyalogosoknak. Ezeknek a forgalomtechnikai eszközöknek a kezelése illetve üzemeltetése a Fővárosi Önkormányzat feladata lenne. Az elmúlt években egyre gyakoribbá váltak a halállal végződő balesetek a már alig látható zebrával ellátott gyalogos átkelőhelyeken.

Fentieket figyelembe véve négy fideszes képviselő, Bauer Ferenc, Csabafi Róbert, Lévai István Zoltán és Maitz László úgy gondolta foglalkozni kell ezzel a problémával így a kerületi testület elé vitték javaslatukat: a legfontosabb tennivalónak tartják a gyalogátkelőhelyek újrafestését, fényvisszaverő prizmákkal való ellátását és figyelemfelkeltő táblák elhelyezését.

E javaslatot a testület egyhangúlag elfogadta és felkérték a polgármestert, hogy vizsgáltassa meg a kerületi és fővárosi kezelésű gyalogos átkelőhelyek állapotát, és tegyen javaslatot a forgalomtechnikai eszközök láthatóságának javítására, valamint járjon el a Fővárosnál, hogy a kerületben található zebrafelfestések, jelzőlámpák és táblák teljes körűen felújításra kerüljenek.

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr67369502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása