Interpelláció dr. Mester László Polgármester Úrhoz a 2007. november 22-i képviselő-testületi ülésre  

„Aggályok a külső kerületi körút Pestszentimrét érintő szakaszára vonatkozóan"  

Tisztelt Polgármester Úr!  

A 2007. október 30-i képviselő-testületi ülésen egyhangú döntés született arról, hogy a külső kerületi körút II. szakasza a néhány nappal az ülés előtti tájékoztatón ismertetett formában nem valósulhat meg. Sajnálatosnak tartjuk, hogy az I. szakasz nyomvonalának tervezése során az érintett polgárok nem fejthették ki véleményüket az ügyben, így kész tények elé állítva őket, most szembesülniük kell azzal, hogy eddig csendes, nyugodtnak mondható ingatlanjaiktól kevesebb mint 30 méter távolságra egy 2×2 sávos út épül meg, melyen forgalomtechnikai adatok szerint óránként átlagosan 2000 jármű közlekedik majd a nappali órákban. Véleményünk szerint aggályos, hogy a tervezett beruházással kapcsolatos minden hátrányt – zaj és levegőszennyezést - többek között olyan ingatlanok tulajdonosainak kell elszenvedniük, ahol az alapvető infrastrukturális fejlesztések a mai napig sem valósultak meg: nincsen csatorna, hiányzik a szilárd útburkolat és járda. A nyomvonal tervezésénél a tervezők sajnos nem vették figyelembe azt a szempontot sem, mely szerint a kialakított útvonalat a hatóság úgy határozza meg, hogy a lakott területeket a lehető legnagyobb mértékben kerülje el, biztosítva a lakosság nyugalmát illetve a környezet legkisebb terhelését. További aggodalmat jelent az érintett ingatlanok értékvesztése is.  

Fentiek alapján az alábbi kérdésekre várjuk a Tisztelt Polgármester Úr válaszait:

  • 1.) Milyen tájékoztatás történt az érintett lakosság felé a beruházás előkészítésének tervezési fázisában?
  • 2.) Miért nem történt egyeztetés a tényleges műszaki tartalom ismeretében annak bemutatásával?
  • 3.) Van-e elképzelés arra vonatkozóan, hogy amennyiben a beruházás megvalósul, a hátrányt szenvedő állampolgárok kártalanítása és érdekvédelme tekintetében az önkormányzat milyen módon tud segítséget nyújtani?
  •  

    Budapest, 2007. november 19.

    Tisztelettel

    Maitz László és Lévai István Zoltán pestszentimrei képviselők

    A bejegyzés trackback címe:

    https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr62235778

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Ujvári Mara · http://marketingizek.blog.hu 2008.01.10. 21:38:13

    Kedves Blogolók!


    Sikerült erre a nyílt levélre választ kapni? Mint érintettet, engem nagyon érdekelne, hogy a kerozinos levegő mellett ezt a plusz szennyezést mivel tudja ellensúlyozni az önkormányzat? Hogyan kártalanít? Ingyenes tüdőszűréssel?

    A nyomvonal mellett hogyan épülhetnek most is házak? Mind engedély nélkül? Hogy mer az önkormányzat építési engedélyt kiadni? Emberek életével és jelzálog kölcsöneivel játszanak... Ezért legjobb esetben is lófejet szoktak találni az ágyukban a bűnösök...

    Üdv,

    Ujvári Mara
    süti beállítások módosítása