Sok emberben él téves képzet az egyházról, mit sem sejtve arról, hogy valójában milyen élet is folyik a templomok falai között. Az úgymond „nyitott templomok” hetén bizony többen is meglepődhettek a sokszínűség láttán.

Bécs, Párizs, Lisszabon, Brüsszel után Budapest volt a helyszíne a Katolikus Egyház pár éve meghirdetett városmissziós programjának. A szeptemberi egy hétig tartó eseménynek a XVIII. kerületi plébániák is aktív részesei voltak. A Pestszentlőrinci Főplébánia, a Havanna lakótelepi Szent László Plébánia és a Pestszentimrei Római Katolikus Plébánia gazdag és tartalmas programokkal várták az érdeklődőket, a hitükben megújulni akarókat és a hitet keresőket egyaránt. Több helyszínen és időben voltak rendezvények: filmvetítés, gitáros ifjúsági koncert, különféle gyermekprogramok, színdarabok, lelki tanácsadás, karitatív programok. A nyitott templomok éjszakáján hallható volt Czuczu Irina orgonaművész hangversenye, s egy másik esten hajnalig tartott Henrik atya gyógyító szolgálattal egybekötött megújulási imaestje. A misszió részeként volt látható Ágoston-Papp Mónika, a kerületünkben gyermekkorától élő keramikusművész „Életjel” című kiállítása a Kondor Béla Közösségi Házban, a hit erejéről beszélt Eperjes Károly színművész, Jókai Anna írónő, Csókay András agysebész, Olofsson Placid atya a Gulágot megjárt szerzetes. A hét záró rendezvényeként vasárnap egész napos családi és egészségnapot tartottak a Bókay kertben. A Városmisszió egyik fő feladata, hogy a hit révén - ebben a teljesen elanyagiasodott és összezavarodott világban – az igazi értékekre hívja fel a figyelmet, reményt és jövőképet adjon a megújulni akaró emberek számára. És, hogy erre igény van bizonyítja a különböző programokon megjelenő nagy számú érdeklődő. Az emberek életének jobbításért, a fiatalság morális neveléséért tenni akarók ügye pedig nem magán, hanem mindannyiunk közös ügye kell, hogy legyen.

 

K.L.M.

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr52216240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása