2007. július 3,-án az MSZP-SZDSZ vezettte önkormányzat − minden szakmai érv ellenére − két nagy múltú iskolát szüntetett meg jogutóddal. A döntés értelmében a most 80 éves Pitagorasz iskola a Kassa tagiskolájává, a 78 éves pestszentimrei Ady Általános Iskola a Kastélydombi tagiskolájává válik 2008. szeptember 1-től. A döntés elfogadhatatlan és értelmetlen. Elfogadhatatlan, mert a pedagógust és a tanulót költségvetési tételként kezeli. Értelmetlen, mert az iskolák összevonásából számottevő pénzügyi megtakarítás nem várható. A lehetséges megtakarításokat a négy intézményvezető által kidolgozott javaslattal is el lehet érni, amely szerint az érintett két-két iskola szorosabbra fűzi kapcsolatait többek között a beiratkozás, tantárgyfelosztás vonatkozásában. A költségek csökkenése szinte csak az előbb említettekből származhat. A Fidesz – KDNP frakció nem tudta támogatni az iskola összevonásokat a fentiek figyelembe vétele miatt Ráadásul a város vezetése 3 fontos tényezővel nem számolt: - a kerületben gomba módra szaporodó lakóparkok demográfiai növekedést okozó hatásával - az iskolák speciális pedagógiai programjaival, melyek összevonása kivitelezhetetlen - az úgy nevezett „érzelmi szállal”, amely két nagy múltú iskola identitásválságához vezet Az MSZP-SZDSZ vezettte többség nem az ésszerű a mindenki által −intézményvezetők, pedagógusok, szülők, diákönkormányzat és az ellenzék− támogatott javaslatot fogadta el, hanem az irracionális és szakmaiatlan előterjesztéshez ragaszkodott. Már csak reménykedni tudunk, hogy az elkövetkezendő egy évben megváltozik a véleményük és hallgatnak a józanészre.

Legfrissebb: Mester László polgármester tervei szerint folytatódnak a központosítások, mint megtudhatóak a legújabb október 30.-i előterjesztéseiből. A Táncsics Általános és Nemzetiségi Iskolát a polgármester tervei szerint összevonnák a Kastélydombi−Ady Endre Utcai iskolákkal. A 3 iskolából egy intézmény jönne létre. A különböző területeket ellátó gazdasági szolgáltatókat egy mamut intézménybe vonnák össze.

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr6216222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása