2007. szeptember 21-én Ughy Attila fővárosi képviselő interpellációt nyújtott be az „Észak–csepeli szennyvíztisztító és a hozzá kapcsolódó beruházások” tárgyában. Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes válaszából kiderül, hogy a beruházás folyik, jelenleg a telep legnagyobb eleme, az úgynevezett egyesített műtárgy építése zajlik. A kerületünket leginkább érintő Cséri-telepi szennyvíziszap komposztáló tervezési stádiumban van, építésének várható befejezési határideje 2009. június 29.

Pestszentimrei lakosként sajnálatosnak tartom, hogy településrészünknek ilyen kétes dicsőségű szennyvíziszap komposztáló telepet kell befogadnia. Az erkölcsi veszteségen túl, megvalósíthatósági szempontból is komoly kifogásaim vannak, tekintettel a tényre, hogy kerületünk a főváros leggyérebben csatornázott területei közé tartozik. Ráadásul a beruházással kapcsolatos beígért közműfejlesztések felgyorsítása sem történt meg és a teljes csatornázottság elérésének a határideje is egyre távolabb kerül. Nem is beszélve a szennyvíztisztító által generált várhatóan megnövekedő teherautó forgalomról, amely nemcsak közlekedési nehézségeket, hanem komoly környezetszennyezést is vonhat maga után.

Bár az elképzelések szerint a beruházáshoz szorosan kapcsolódó M5-Ipacsfa utca közötti út kiépítésének célja „egy olyan, új közforgalmú kapcsolat létrehozása, amely nem érint lakott területet”, ennek ellenére ezt a 2×2 sávos nagy forgalmú utat közvetlenül a lakott terület mellett, a Kettős-Körös utca vonalában kívánják megépíteni, negatívan befolyásolva ezzel az ott élők életminőségét.

Szomorú, hogy a kerület vezetése által szervezett, 2007. október 26-án megtartott lakossági fórumon nem a minket legjobban érintő, 2009-ig megépülő szakasz, hanem a bizonytalan jövőben megvalósuló második ütem lehetséges terveit ismertették a meghívott szakemberek,

Eddigi ismereteink és a lakossági tájékoztatón elhangzottak fényében a kerületi Fidesz frakció véleménye az, hogy ez a beruházás a jelenlegi formában nem valósulhat meg, a Pestszentimrét érintő egyes ütem (M5-Ipacsfa) ügyében képviselőtársaimmal lakossági fórumot szervezünk, amelyre szeretettel várunk minden érdeklődőt. A fórum időpontjáról időben értesítjük Önöket.

Maitz László

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr45209325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása