Ami a Városképből kimaradt

2007.10.25. 11:33

 

Nagy öröm számunkra, hogy a kerületi MSZP-SZDSZ koalíció felismerte, milyen nagy terhet jelent a kormányzati megszorító intézkedések részeként bevezetett vizitdíj az állampolgárok számára. Mivel mindig elleneztük bevezetését, ezért minden olyan javaslatot támogatunk, ami enyhíti negatív hatásait, így azt a sürgősségi előterjesztést is, amelyben a 65 év fölötti kerületi lakosok szakorvosi ellátásánál a harmadik alkalom után a vizit díj 2/3-át az önkormányzat átvállalja. Az előterjesztés vitája során minimálisan bővült a kedvezményezettek köre. Sajnálatosnak tartjuk, hogy módosító javaslatainkat, mely kiterjesztené a támogatottak körét valamennyi rászorulóra, így minden nyugdíjasra, nagycsaládosra, gyermeküket egyedül nevelőkre, minimálbér alatt élőkre, a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult családok nagykorú tagjaira és a családi pótlékra jogot adó nagykorú gyermekekre, kormánypárti képviselőtársaink nem támogatták.

Fenti javaslataink elfogadása esetén a megemelkedett költségek nagysága nem haladná meg ebben az évben a szocialista képviselőkkel felduzzasztott felügyelő-bizottságok költségének növekedését, nem beszélve a plusz alpolgármesteri és a rendszeres testvérvárosi látogatások költségeiről.

Az előterjesztés szellemiségének megfelelően a képviselőtestület elfogadta azt a határozatot, melyben felkértük a kerület két országgyűlési képviselőjét, Mester Lászlót és Simon Gábort, kezdeményezzenek törvénymódosítást a vizitdíj eltörlése ügyében, kíváncsian várjuk, milyen lépéseket tesznek.

 

Maitz László

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr19206919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása