Na végre!

2008.08.12. 22:49


Hosszas huzavona után, június 18-án elkészült Pestszentimre központjában a Plus élelmiszer diszkont melletti parkoló. A lakosok az átadást követően hamar birtokba vették, örömmel tapasztalva: nem jelent már veszélyt sem a gyalogosokra, sem a parkoló az autóra és utasaira.
Nem volt könnyű eset, pedig mikor egy évvel ezelőtt megkerestem a Plus képviselőjét, azt hittem, hathatósak lesznek érveim: méltatlan Pestszentimréhez, de az üzletlánchoz is ez a hepehupás, balesetveszélyes parkoló. Süket fülekre találtam, még válaszadásra sem vette a fáradtságot az illetékes „dolgozó”. Néhány próbálkozás után a Plus igazgatójának küldtem egy tértivevényes levelet, melyre azért másnap megjött a válasz: keressem az Erste Alapkezelő Zrt. munkatársát, ugyanis az épületet a Plus csak bérli, a bank a tulajdonos. A személyes találkozó és az állapotok felmérése után minden maradt a régiben: az Erste húzta az időt, arra hivatkozva, hogy a Plus fontolgatja a bérlet felmondását, ők addig nem kívánnak lépni. Az illetékes polgármester pedig pénzhiányra való hivatkozással indokolta, miért nem újítják fel ők a parkolót. Sakk – matt, a helyzet nem sok jóval kecsegtetett.
A véletlen azonban a kezünkre játszott: Tóth László pestszentimrei vállalkozó kapta a megbízást arra, hogy az épülő Szakorvosi Rendelőhöz elvigye az áramot, mégpedig a Plus mellett lévő trafóból. Ő tudott törekvéseimről, hogy a parkolót rendbe tegyük, így azonnal értesített, mikor megkezdte a bontást az épület mellett. Kiderült, a parkolót úgy építették meg valamikor, hogy a bitument közvetlen a földre terítették, semmi alap nem volt alatta. Rögtön felvettem a kapcsolatot a bank munkatársával, aki látva a kialakult helyzetet, támogatta javaslatomat: készüljön egy új parkoló és járda, melynek költségeit fele-fele arányban az Erste Alapkezelő Zrt. és Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata viselné. A felújítást Sándor László alpolgármester is támogatta ebben a formában, így a két fél ezek után egy-két napon belül aláírta a szerződést, s indulhatott a munka. Akik jártak akkoriban arrafelé, láthatták, hogy Tóth László és csapata lelkiismeretesen és jó szakértelemmel végezte el a felújítást, melyért ezúton szeretnék köszönetet mondani nekik.
Hogy a happy end teljes legyen, megállapodtunk az Erste munkatársával, hogy jövőre hasonló konstrukcióban a Plus előtti járdát újítanánk fel, s remélhetőleg ebben is számíthatunk majd az Önkormányzat közreműködésére.

Bauer Ferenc

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr17613362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása