A 2006 szeptemberében komoly munkával aktualizált, a Képviselő Testület által egyhangúlag elfogadott Kerületi Városrendezési Szabályzatunk módosítására érkezett újabb megkeresés az önkormányzat felé, mely szerint ismét változtatás eszközlését kéri tőlünk egy beruházó. A módosítás az Ady és Nemes utca sarkán, a jelenleg építés alatt álló szakrendelő melletti, alsó szinten szolgáltató funkcióval ellátott, több szintes, többlakásos társasház épületének engedélyez nagyobb építménymagasságot illetve beépíthetőséget.

A telek pályázat útján került értékesítésre, a pályázóknak lehetőségük volt megtekinteni a vonatkozó szabályozásokat, így előre eldönthették, megfelel-e céljaiknak az ingatlan?

Mint azt már hasonló esetekben több fórumon, bizottsági és testületi üléseken elmondtam, aggályos hogy külső megkeresés hatására kell módosítani az építési szabályzatot úgy, hogy az csak a beruházót hozza kedvező pozícióba, a kerület hasznára nem válik.

Úgy gondolom, nem csak az itt élő, illetve ideköltözést tervező polgárokkal szükséges betartatnunk szigorúan a szabályzatokat, hanem a vélhetően komoly nyereséget realizáló beruházó cégekkel is következetesen kell eljárnunk.

Annak ellenére, hogy egyik bizottság sem támogatta, illetve a márciusban elfogadott környezetvédelmi programmal is ellentétes az ilyen irányú változtatás, a szocialista-liberális többség - minimális módosítással -  mégis elfogadta a határozatot.

Maitz László

FIDESZ

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr48447665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nagy Alexander 2008.05.12. 19:39:51

Az építkezéssel kapcsolatosan egy pár gondolat. Valóban szükség volt egy korszerű orvosi rendelőre, viszont a lakóparkot már igazán kihagyhatnák. Igaz a rendelő helyén egy műemlék ház állt, amiről a táblát eltüntették, majd letarolták. Ez jellemző a kerület valamennyi vezetőjére. A Patikatéren lévő emlékművet / nem a mészkő / az 1970-es években ledózerolták, az egésszet egy gödörbe tolták. Nagy nehézségek árán sikerült megmenteni azt a "torzót" amit pár lelkiismeretes Imrei lakos igyekezett megmenteni az utókórnak. Az emlékmű darabjai ma is ott pihennek a földben. Sajnos kénytelen voltam végignézni a barbár pusztítást.
Köszönöm!
Tisztelettel egy régi Imrei
süti beállítások módosítása