A kerület költségvetése

2008.03.01. 18:11

 

Február közepén a polgármester előterjesztésében tárgyalta a képviselőtestület az Önkormányzat helyi költségvetését. Sajnos sem az előkészítés, sem a tárgyalás módjában, sem az egész költségvetés jellegében nem volt meglepetés, minden az utóbbi évek sematikájának megfelelően történt. A szokásoknak megfelelősen ezúttal is bekérték az egyéni képviselők javaslatait a körzetüket érintő fejlesztések vonatkozásában, s szokás szerint most is csak elvétve vették azokat figyelembe. Szokás szerint most is elmondták, hogy nagyon kevés pénz van mindenre - oktatásra, szociális segélyezésre, utakra, járdákra -, s szokás szerint ennek ellenére a tavalyinál jóval többet terveztek reprezentációra, reklámra, testvérvárosi kapcsolatokra, s még jó néhány olyan kérdésre, ami talán nem annyira fontos. Szokás szerint most is elmondta vaskos kritikáit a FIDESZ-KDNP ellenzék, s szokás szerint most is mondta a szocialista-liberális városvezetés, hogy az ellenzék demagóg és semmihez nem ért. Ők természetesen értenek mindehhez, annyira jól értenek, hogy idén már meg fogja haladni a kerület adóssága a három milliárd forintot, ami kerületi lakosonként 30.000 forint, azaz egy négytagú családra vetítve több mint 120.000! Az idén volt azonban a tárgyalás módjában egy kis újítás is. Immár a költség-vetést is rendkívüli eljárás keretében tárgyalta a testület, azaz a 14 ellenzéki képviselő összesen kétszer 5 perc keretében fejthette ki véleményét a 22 milliárd forint elköltéséről. Igaz, miért is beszéljenek, ha úgyis mondhatnak bármit.....

S a szokásoknak megfelelően az i-dén is leszavazták az ellenzék összes módosító indítványát, melyek többsége a kerület lakosainak kérése volt a járdák, utak tekintetében. S ismét elhangzott, hogy az ellenzék nem tudja, hogy mit kell csinálni, javaslatai rosszak, ergo a lakók nem tudják mi kell nekik. A helyzet tehát továbbra is változatlan.

 

Szabó Zoltán Tibor

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr47360965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása