Egyetértünk azzal, hogy:

  •  a Cséry telepen található szennyezett földet mihamarabb ártalmatlanítsák.
  •  a Cséry telepen és közvetlen környezetében végre kulturált, rendezett viszonyok legyenek a lakosság megelégedésére.

Nem értünk egyet azzal, hogy kerületünkben szennyvíziszap komposztáló épüljön,

  •  
    mert lakóövezeten belül sehol a világon nem építenek ilyen jellegű létesítményt!
  •  mert a megnövekvő zajterhelés és légszennyezés miatt jelentősen romlik a környéken élők életminősége!
  •  mert nincs helye ilyen ipari beruházásnak a kerület „tüdeje”, a halmi-erdő közvetlen szomszédságában!
  •  mert az itt élők nem akarnak büdös, 40 tonnás, szennyvíziszap-szállító kamionokat!
  •  mert az itt élők nem akarják, hogy itt dolgozzák föl Buda és Csepel szennyvíziszapját!
  •  mert mi a lakosság érdekeit képviseljük!

  Bármit is írnak vagy mondanak Önöknek, a Mester László polgármester által hitelesített jegyzőkönyv szerint 2003. augusztus 28-án a végső döntés eredménye az alábbi volt:

  Budapest, XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzat Képviselő-testülete 21 igen szavazat, 9 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett a Központi Szennyvíztisztító Telep szennyvíz iszapjának Cséry telepen történő elhelyezésével, komposztáló telep kialakításával egyetért és felhatalmazza a polgármestert a mellékelt megállapodás aláírására.

  A Fidesz-es és a KDNP-s képviselők NEM-mel szavaztak!!!

 Mit lehet tenni?

  Mivel a szerződésben, a Főváros által vállalt beruházások, a vállalt határidőkig nem valósultak meg, javasoljuk a főváros és a kerület között kötött megállapodás felülvizsgálatát vagy felmondását.

  Mindent el fogunk követni annak érdekében – elsősorban jogi úton -, hogy a szennyvíziszap-komposztáló telep ne épüljön meg.

Van egy komolynak tűnő szövetségesünk is: a jelenlegi alpolgármester Ferencz István (2003-ban még ellenzéki képviselő). Ő akkor teljes mellszélességgel ellenezte a szennyvíziszap-komposztáló telep megvalósulását és megfogalmazta a beruházással kapcsolatos aggályait:

  „Milyen gépjárműforgalommal számolnak? Gondolt-e arra az önkormányzat az ingatlanok elértéktelenedésével kapcsolatos következményekre? Hol szerepel a kerület csatorna-beruházása a Fővárosnál? Ki az, aki dönt erről és milyen módon? Miért nem hajtotta végre a Főváros a rekultivációt?” (Ferencz István 2003. 08. 28.)

  Mivel az aggályai eloszlatására semmi nem történt 5 év alatt, reméljük most is hasonló nézeteket vall, és velünk együtt megtesz mindent, hogy ne legyen szennyvíziszap-komposztáló telep kerületünkben.!

  A kilencedik NEM szavazat az Övé volt!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://pestszentimre.blog.hu/api/trackback/id/tr95360976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása